Whatsapp irtibat Jump to content
Üyelerimizin Dikkatine

asucan22

Üye
  • Katıldı

  • Son Giriş

  1. Malzemeler: - 4 parça tavuk bonfile, - 1 çay bardağına yakın sıvıyağ, - 1 tatlı kaşığı soya sosu, - Kırmızı pul biber, acı kırmızı toz biber, kekik, tuz, - 6 diş sarımsak, - 2 orta boy domates, - 3 adet sivribiber, - 1 çorba kaşığı salça, - 1 çorba kaşığı biber salçası (veya acı sos), - 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri. Yapılışı: Çukur bir kabın içine sıvıyağ, soya sosu, kekik, pul biber, toz biber, tuz ve dövülmüş sarımsak konur. Tavuk bonfileler fazla olmamak kaydıyla bir bıçağın arkası veya bir havan tokmağı ile inceltilir. İnceltilen tavuklar hazırlanan sosun içinde, sosun etlere iyice sinmesini sağlamak amacı ile harmanlanır ve yaklaşık 4-5 dakika bu sosun içinde bekletilir. Ayrı bir kapta ince ince doğranmış biberler yarım çay bardağı yağın içinde kavrulur. Üzerine küp doğranmış domatesler, biber ve domates salçaları eklenir. Bir çay bardağı su konur ve sos bir iki taşım kaynatılır. Diğer taraftan tavukları marine ettiğimiz sosun içinden alınan tavuk parçaları yağsız teflon tavada arkalı önlü 3-4 dakika kızartılır. Tavadan aldığımız tavuk butları hafifçe yağlanmış bir borcama, borcamın tabanını kapatacak şekilde yerleştirilir. Üzeri hazırlanan domates sosu ile kapatılır ve fırına verilmeden önce bir bardak kaşar rendesi ilave edilerek, kaşar fırında eriyene kadar pişirilir.
  2. Malzemeler: 6-8 kişilik 3 adet yumurta bir buçuk su bardağı toz şeker 1 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı çay 3 su bardağı un bir buçuk paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 çorba kaşığı kakao Çikolata sos için: 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı mısır nişastası 2 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı kakao Hazırlanışı: Derin bir kabın içinde yumurtaları ve tozşekeri çırpma teli ile iyice çırpın. İçine zeytinyağı ve çay ilave edip çırpmaya devam edin. Başka bir kabın içine un ve kabartma tozunu ekleyin. Vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Bu karışımı yumurtalı harcın içine ilave edip karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbının içine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Diğer tarafta bir tencereye süt, su, mısır nişastası, tozşeker ve kakao koyup karıştırın. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Tencereyi bir kenara alın. Kek piştikten sonra 5 dakika soğumasını bekleyin. Kalıptan çıkarıp bir servis tabağına alın. Üzerine çikolata sosu gezdirin. Dilimleyerek servis yapın. Aşçının notu: Kekin güzel kabarması için unu ve kabartma tozunu birlikte ekleyin.
  3. kaptan, asucan22'yi takip etmeye başladı
  4. Malzemeler: 3 patlıcan 4 domates 3 soğan 4-5 sivribiber 5-6 diş sarımsak 1.5 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı su Yarım demet maydanoz Yarım limonun suyu Tuz Hazırlanışı: * Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına dörde kesip iri küp şeklinde doğrayın. Limonlu ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. * Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Sivribiberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayın. Sarımsakları soyun. İki domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Kalan domatesleri rendeleyin. Patlıcanları sudan çıkarıp suyunu sıkın ve kâğıt havlu üzerine alın. * Maydanozu temizleyip kıyın. Yayvan bir tencereye soğanları yayın. Sırasıyla sivribiber, patlıcan, sarımsak dişleri ve domatesleri ilave edin. Zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip orta ateşte karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirin. Tencereyi ara sıra saplarından tutarak silkeleyin. Su kaynayınca ateşi kısıp 20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın Not: Ege'nin bazı kesimlerinde Patlıcanlı silkme'ye pirinç ve küp doğranmış beyazpeynir ilave ediyorlar. Bunun için patlıcanların pişmesine yakın 1 kaşık pirinç ekleyip pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce üzerine küp doğranmış peynir serpip ılınmaya bırakın.
  5. Malzemeler 5 adet kemer patlıcan 500 gr domates 4 kaşık zeytinyağı 50 gr Margarin 200 gr kurusoğan 1 çorba kaşığı domates salçası 4 çarliston veya dolmalık biber 6 diş sarımsak küçük doğranmış Tuz, karabiber, gerekiyorsa toz şeker Yapılışı : (Hazırlanışı itibariyle tamamen musakkaya benzer. Özelliği patlıcanların kızartılmadan çiğ olarak tencereye yerleştirilmesi ve et kullanılmamasıdır.) Patlıcanları alaca soyun. Parmak kalınlığında halka halka veya uzunlamasına dörde böldükten sonra, 4 cm uzunluğunda doğrayın. İçinde bol tuz bulunan bir kapta, acı suyun çıkması için, yarım saat kadar bekletin. Yemeklik doğranmış soğanları, yarıya bölünmüş sarımsakları, yağda kavurarak öldürün. Tuzlu sudan çıkarıp, yıkadığınız patlıcanları kat kat tencereye dizin. Kat aralarına, kabuğu soyulmuş irice yemeklik doğranmış domateslerden de serpiştirin. Tuz ve karabiberi de katın. (Domatesin ekşiliğini alması için, 1 çorba kaşığı toz şeker de ilave edebilirsiniz.) Kalan domatesleri ve kalınca doğranmış yeşil biberleri, patlıcanların üzerine yayın. Patlıcanlar iyice pişip yumuşayıncaya kadar ocak üstünde orta ateşte 45 dakika kadar pişirin. (Bu yemeğe su ilave edilmez kendi suyu ile pişer. Servisten önce ince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.)
  6. Malzemeler: - 1 tavuk göğsü, - 1 su bardağı pirinç, - 2 dal taze soğan, - ½ demet maydanoz, - 3 adet yumurta, - 100 gr kaşar peynir, - 1 paket kabartma tozu, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 1 kahve fincanı un, - 1 çay kaşığı karabiber, - Kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ. Yapılışı: Tavuk göğüs etini az su ile haşlayın. İnce ince kıyın. Pirinci haşlayıp süzün. Soğanı, maydanozu ince kıyın. Peyniri rendeleyin. Hepsini bir kaseye alın. Üzerine tuzot, kabartma tozu, un, karabiber ve yumurtaları ekleyin. İyice karıştırın. Kızartma yağını tavda kızdırın. Kızgın yağa hazırladığınız malzemelerden kaşık kaşık atarak kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Sıcak servis yapın.
  7. Malzemeler: (8 kişilik) 3 muz 175 gram margarin 3 yumurta 1.5 su bardağı un 175 gram tozşeker 1 kahve fincanı süt 75 gram çekirdeksiz kuru üzüm 50 gram damla çikolata Sosu İçin Malzemeler: 50 gram margarin 2 çorba kaşığı esmer şeker 1 çorba kaşığı pudraşeker 1 çay bardağı şerbet 1 çay bardağı krema Hazırlanışı: Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın. Süt, muz püresi, damla çikolata ve kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştırın. 8 küçük kalıbı yağlayıp hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Sos için, margarini küçük bir tencereye alın. Şekeri ilave edip eriyene kadar kısık ateşte sürekli karıştırın. Ocaktan alıp krema ile şerbeti ekleyin ve iyice karıştırın. Pişen kekler soğuyunca servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Üzerlerine hazırladığınız sosu paylaştırın. Kalan muzu ince ince dilimleyip pudinglerin üzerini süsleyin. Bekletmeden servis yapın.
  8. Malzemeler: 6-8 kişilik 2 su bardağı + 2 çay bardağı un 2 su bardağı + 2 çay bardağı tozşeker 1 tutam tuz 2 çay kaşığı kabartma tozu 300 gram oda sıcaklığında tereyağı 1 çorba kaşığı haşhaş 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 4 çay bardağı süt 5 adet yumurta 1 tatlı kaşığı portakal yağı Hazırlanışı: Unu geniş bir kaba alıp üzerine, tozşeker, tuz, kabartma tozu, tereyağı, haşhaş ve portakal kabuğu rendesini ilave edip mikserle 2-3 dakika karıştırın. Süt, yumurta ve portakal yağını da ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın. Dikdörtgen bir kek kalıbını hafifçe yağlayıp unladıktan sonra karışımı kaba boşaltın. Üzerine bıçakla boydan boya bir çizik atın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  9. Malzemeler: 3 adet yumurta 125 gr margarin 1 çay bardağı süt 8 yemek kaşığı pudra şekeri 2 su bardağı un 1 kahve fincanı çekirdeksiz üzüm 1 çay bardağı ceviz. 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 limon kabuğu rendesi Hazırlanışı: Yağ ve pudra şekerini bir kaseye koyun. Beyazlaşıncaya kadar karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yağa yedirin. Üzerine sütü ilave edin. Unu eleyin. Dövülmüş cevizleri ve üzümleri karıştırın. Limon kabuğu rendesi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Margarinle yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servise sunun.
  10. Malzemeler: (8 kişilik) 2 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı margarin 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı zeytinyağı 7 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı kakao Hazırlanışı: Öncelikle tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Süt, vanilya, margarin ve zeytinyağını ekleyip, çırpmaya devam edin kakaoyu da katıp, şöyle bir karıştırın. Bu malzemeden 1 su bardağı dolusu ayırın. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip, son kez karıştırın. Margarinle yağlanmış bir kek kalıbına, malzemeyi dökün. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Keki fırından aldıktan sonra, önceden ayırdığınız 1 su bardağı sıvı malzemeyi keken üzerine dökün. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın. Aşçının notu: Bir bıçak yardımı ile kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Servis yaparken, hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz.
  11. Kalp Krizi ve Sıcak Su Bu çok güzel bir yazıdır. Sadece öğünlerden sonra sıcak su içme konusuna değil kalp krizi risklerine de değinmektedir. Çinliler ve Japonlar yemeklerinden sonra soğuk su değil sıcak çay içerler. Belki biz de yemekten sonra sıcak bir şeyler içme alışkanlığımızı onlardan edindik. Eğer yemeklerden sonra soğuk şeyler içiyorsanız bu yazı size hitap ediyor. Yemekten sonra soğuk bir şeyler içmek sizi rahatlatabilir. Ancak tükettiğiniz soğuk su katılaşarak yağlı bir madde haline döner ve yavaş bir şekilde sindirilir. Bu asitli tepkime bozularak bağırsakta katı maddelerden daha hızlı bir şekilde emilir. Bir kısmı bağırsağa yapışır. Kısa bir süre sonra tamamen yağ haline döner ve kansere yol açar. Yemekten sonra sıcak su veya çorba içmek en iyisidir. Kalp krizi hakkında önemli birkaç bilgi - Kalp krizi belirtisi her zaman sol kolun uyuşması değildir. Çenedeki şiddetli ağrıların da farkında olun. İlk göğüs ağrınız kalp krizi sırasında gerçekleşmez. (Daha önce mutlaka göğüs ağrınız olmuştur) Mide bulantısı ve şiddetli terleme de önemli kalp krizi belirtilerindendir. Kalp krizi geçiren insanların %60 ı uyurken ölür. Göğüsteki ağrılar sizi uykudan uyandırabilir. Lütfen dikkatli olun ve olanların farkına varın. Bir kardiyoloji uzmanı diyor ki; Eğer bu mesajı okuyan herkes arkadaşlarına gönderirse bir hayat kurtarır.