Sülükler bir tür parazitik solucandır. Tıp alanında “hirudoterapi” olarak tanımlanan ve 2 bin 500 yıl öncesine kadar dayanan sülük tedavisi, kan dolaşımını artırmak, kan akışını iyileştirmek ve iyileşmeyi desteklemek için yaraya sülük uygulanmasını içerir. Uygulaması zaman içinde değişiklik gösterse de, modern cerrahide kullanılmaya devam etmektedir.Günümüzde çoğunlukla plastik ve rekonstrüktif cerrahide kullanılmaktadırlar. Bunun nedeni, sülüklerin kan pıhtılaşmasını önleyen peptitler ve proteinler salgılamasıdır. Bu salgılar aynı zamanda antikoagülan olarak da bilinir . Bu, yaraların iyileşmesine yardımcı olmak için kan akışını sağlar.Sülük tedavisinin kullanılabileceği çeşitli durumlar vardır. Fayda görebilecek kişiler arasında diyabetin yan etkileri nedeniyle uzuv kaybı riski taşıyanlar, kalp hastalığı teşhisi konanlar ve yumuşak dokularının bir kısmını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan estetik ameliyat geçirenler bulunur.Aşağıdaki videoyu sonuna kadar izlemenizi şiddetle tavsiye ederiz.Not: Kulüpler menüsü altındaki Kadınlar Kulübünde sadece kadınlar, Erkekler Kulübünde ise sadece erkekler kendi aralarında paylaşım ve soru cevap şeklinde bilgi alışverişinde bulunabilmektedir. Bu paylaşımlar üyeler dışında (arama motorları dahil) hiçbir şekilde görüntülenemez.
Bir anıdır yaşanan, yaşanmışlığın ötesinde
Hayatın bütün alaycı gülüşlerine rağmen
Aşkın öldüğünü söylemeyerek
Senin bütün yaptıklarına rağmen
Aşkı öldüremeyerek...
Anlatılmaz, yasamak lazım
Bir kardelen misali karlara kafa tutmak
Tüm acıya rağmen güneşi kıskandırmak gülüşünle
Ve sevgiyi tek başına yaşatmak
İşte aşkta erdem,
İşte yüreğimde bu olacak yaşanan her dem
Bunun için gereken neyse yapacağım
Mavi düşler kuracağım
Kararan gökyüzüne inat
Hayalden uçurtmalar uçuracağım kırmızı kuyruklu
Sen terk etmişliğinle yaşayacaksın
Ben her şeye inat aşkı terk etmeyişimle
Geceler isterse gündüzlere set olsun
Senin gözlerinde batan güneş
Benim gözlerimde doğacak
Senin kocaman dediğin yüreğine sığmayan o aşk
Benim küçücük bildiğin yüreğimde yaşayacak
Var git?
Dönüşün olmasın
Kızıla çalan güneşleri kucakla
Karanlığın habercileri çaldığında kapını sadece beni hatırla
Bil ki?
Senin lal ettiğini sandığın aşk
Benim yüreğimde yaşattığım güllere bülbüldür
Senin bana bıraktığın her gözyaşım
Benim büyük sevdama döktüğüm ödüldür
Kim demiş aşk tek başına yaşanmaz
İşte yaşıyorum sana ve tüm söyleyenlere inat
Çünkü aşk gerçekse ölümsüzdür sevgili?
Ve aşk gerçekse ölümsüz yapar sevgiliyi?
İHSAN TURHAN