Sülükler bir tür parazitik solucandır. Tıp alanında “hirudoterapi” olarak tanımlanan ve 2 bin 500 yıl öncesine kadar dayanan sülük tedavisi, kan dolaşımını artırmak, kan akışını iyileştirmek ve iyileşmeyi desteklemek için yaraya sülük uygulanmasını içerir. Uygulaması zaman içinde değişiklik gösterse de, modern cerrahide kullanılmaya devam etmektedir.Günümüzde çoğunlukla plastik ve rekonstrüktif cerrahide kullanılmaktadırlar. Bunun nedeni, sülüklerin kan pıhtılaşmasını önleyen peptitler ve proteinler salgılamasıdır. Bu salgılar aynı zamanda antikoagülan olarak da bilinir . Bu, yaraların iyileşmesine yardımcı olmak için kan akışını sağlar.Sülük tedavisinin kullanılabileceği çeşitli durumlar vardır. Fayda görebilecek kişiler arasında diyabetin yan etkileri nedeniyle uzuv kaybı riski taşıyanlar, kalp hastalığı teşhisi konanlar ve yumuşak dokularının bir kısmını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan estetik ameliyat geçirenler bulunur.Aşağıdaki videoyu sonuna kadar izlemenizi şiddetle tavsiye ederiz.Not: Kulüpler menüsü altındaki Kadınlar Kulübünde sadece kadınlar, Erkekler Kulübünde ise sadece erkekler kendi aralarında paylaşım ve soru cevap şeklinde bilgi alışverişinde bulunabilmektedir. Bu paylaşımlar üyeler dışında (arama motorları dahil) hiçbir şekilde görüntülenemez.
Adana?m da uçsuz bucaksız tarlalar vardı
Zamanı gelince pamuklar çiçek açardı
Yağmur yağdı mı güzelim koku sarardı
Havanın açışıyla her taraf çiçek kokardı
İşte bunların hepi si Adana da vardı
Bunların tümü o güzelim mazide kaldı
Adana içine girince şaşırdım birden
Eski garaj uçmuş gitmiş yerinden
Etrafıma baktım var mı tanıdık sima
Birden irkildim uyandım o an
O anılar yirmi beş yıl geride mazide kalmış
Yıllar sonra canlandı hatıralarım
Gözümde bir, bir geçti de yılarım
Kuru köprü olmuş sanki bir başka yer
Geriye korku salan kapkaçtılar kalmış
Kuru köprüde bağırdım Ali otlu oğlu nerdesin diye.
Mustafa Kurt,Süleyman öksüz duymadı bile
Refik Keserin,Cemil Karakuşum gelmedi bile
O güzelim arkadaşlıklar o güzelim geçmişte kaldı
Erzurum dan gelen onlarca gençtik yeni fidandık
Bazımız Adana?nın güzel kızlarına sevdalandık
Bir kaçımızda burada evlendik burada kaldık
Bulamadım birisini onlarda geçmiş mazide kalmış
Kader buya yıllar geçti aradan
Ta kopup geldim Güzelim Ankara?dan
Ceylan gözlü gelin aldım Adana?dan
Mutlulukla birlikte ruhumu tatlı anılar sardı.