Sülükler bir tür parazitik solucandır. Tıp alanında “hirudoterapi” olarak tanımlanan ve 2 bin 500 yıl öncesine kadar dayanan sülük tedavisi, kan dolaşımını artırmak, kan akışını iyileştirmek ve iyileşmeyi desteklemek için yaraya sülük uygulanmasını içerir. Uygulaması zaman içinde değişiklik gösterse de, modern cerrahide kullanılmaya devam etmektedir.Günümüzde çoğunlukla plastik ve rekonstrüktif cerrahide kullanılmaktadırlar. Bunun nedeni, sülüklerin kan pıhtılaşmasını önleyen peptitler ve proteinler salgılamasıdır. Bu salgılar aynı zamanda antikoagülan olarak da bilinir . Bu, yaraların iyileşmesine yardımcı olmak için kan akışını sağlar.Sülük tedavisinin kullanılabileceği çeşitli durumlar vardır. Fayda görebilecek kişiler arasında diyabetin yan etkileri nedeniyle uzuv kaybı riski taşıyanlar, kalp hastalığı teşhisi konanlar ve yumuşak dokularının bir kısmını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan estetik ameliyat geçirenler bulunur.Aşağıdaki videoyu sonuna kadar izlemenizi şiddetle tavsiye ederiz.Not: Kulüpler menüsü altındaki Kadınlar Kulübünde sadece kadınlar, Erkekler Kulübünde ise sadece erkekler kendi aralarında paylaşım ve soru cevap şeklinde bilgi alışverişinde bulunabilmektedir. Bu paylaşımlar üyeler dışında (arama motorları dahil) hiçbir şekilde görüntülenemez.
Seni sevmeye içimde tohum ekildi.
İçime eken Rabbime inandım,
Sana bakmaya hüküm giydim.
Müebbedi duyunca, sevindim anne...
Cennet kapısına kilitler vurulmuş,
Anne mührüyle açılır duyulmuş
Böylece değeri ikramda konulmuş,
Senin rızan cennetlik olmuş anne...
Anne deyince gözüm ıslanırdı.
Devam edince dilim yavaşlardı,
Nedeni arayınca, analık denildi.
Senin yokluğuna, nasıl dayanırım anne...
Onun yokluğunda yalnız kaldım.
Örselendim diye, zayıf düştüm.
Hatırlayınca gülmeyi unuttum.
İçim yanınca dışıma vurdu.
Saklanmam için bir neden yok anne...
Damla damla sevgim büyüdü;
Göl gibi birikir oldu.
Filiz gibi çiçek açtı,
Senin yokluğunda, nasıl çekerim anne...
Üzülmemle sevgim tutuştu.
Göl suyu imdadıma koştu,
Fazla yanınca, çekilir oldu.
Zamanla söner diye telkinde bulundu.
Senin yokluğunda, nasıl alışırım anne...
Meşale gibi yüreğim yandı.
Işık saçar diye simgesine büründüm.
Ağlamamak için kendime söz verdim,
Ağlayınca sözümü bozdum.
Senin yokluğunda keyfim kalır mı? Anne