Sülükler bir tür parazitik solucandır. Tıp alanında “hirudoterapi” olarak tanımlanan ve 2 bin 500 yıl öncesine kadar dayanan sülük tedavisi, kan dolaşımını artırmak, kan akışını iyileştirmek ve iyileşmeyi desteklemek için yaraya sülük uygulanmasını içerir. Uygulaması zaman içinde değişiklik gösterse de, modern cerrahide kullanılmaya devam etmektedir.Günümüzde çoğunlukla plastik ve rekonstrüktif cerrahide kullanılmaktadırlar. Bunun nedeni, sülüklerin kan pıhtılaşmasını önleyen peptitler ve proteinler salgılamasıdır. Bu salgılar aynı zamanda antikoagülan olarak da bilinir . Bu, yaraların iyileşmesine yardımcı olmak için kan akışını sağlar.Sülük tedavisinin kullanılabileceği çeşitli durumlar vardır. Fayda görebilecek kişiler arasında diyabetin yan etkileri nedeniyle uzuv kaybı riski taşıyanlar, kalp hastalığı teşhisi konanlar ve yumuşak dokularının bir kısmını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan estetik ameliyat geçirenler bulunur.Aşağıdaki videoyu sonuna kadar izlemenizi şiddetle tavsiye ederiz.Not: Kulüpler menüsü altındaki Kadınlar Kulübünde sadece kadınlar, Erkekler Kulübünde ise sadece erkekler kendi aralarında paylaşım ve soru cevap şeklinde bilgi alışverişinde bulunabilmektedir. Bu paylaşımlar üyeler dışında (arama motorları dahil) hiçbir şekilde görüntülenemez.
Şey, bana biraz uyku borç verir misin? Ben uzun zaman önce unuttum da Sen gittikten sonra neydi adı? Uyku nasıldı anlatsana Geçenlerde biraz dalmışım birkaç saniye anımsıyorum, korkuyla uyandım, seni gördüm yine Sanırım ben bu gidişe alışamadım Çünkü yatağa girdiğimde düşler kurardım sana dair, sarılırdım sana sımsıkı Derdim ki bir gün kollarımda bebekler gibi uyuyacaksın Sabah uyandığımda yüzünü seyredip uzun uzun öpücüklere boğacaktım seni Kırıldı bu düşlerin hepsi Bir zamanlar gülümseyen yosun gözlerim kan kırmızısı bugünlerde Oysa ben sana kelimeler biriktirdim yüreğimde, söylemeden kâbus oldu güzel düşler Şey, bana biraz uyku borç verir misin? Düşlerim kırıldığından beri uyuyamıyorum da Bak ellerim titriyor, buruşmuş kâğıtlara yazıyorum artık ben düşlerimi Ne zaman gelecek Azrail, söyle ne zaman? Ben zaten ölüyüm ya da nefes almaksa yaşamak evet ben yaşıyorum, kan kırmızı gecede kan çanağına dönüşmüş gözlerimle yaşıyorum Biraz uyku ve eski ben, sanırım artık gelmeyecek Öyleyse ben eşkıyayım, yorgun bir eşkıya Yoo hayır hayır sanırım hiçbir dağ beni kabul etmez Hayata küsmüş bir eşkıya olmaz En azından ben bu sevdayla her gün ölüyorum Sanırım bu savaş çok uzun zaman önce bitti Biraz uyku tek isteğim bu, hepsi bu Ben özlemle öğrendim sevmeyi, dokunuşlardan uzak, gözlerden uzak Sana bunları yazdığımın farkında bile değilsin Hadi çık kâbuslarımdan da, artık ben de güzel düşlerle uyuyayım Hadi git, çık git de artık, ben de Neyse